Amo Handboll värvar klasspelare!

Amo Handboll som den gångna säsongen gick under namnet Alstermo IF fortsätter att förstärka sitt lag inför nästa Allsvenska säsong.

Klar för laget är HK Varbergs Simon Nordh, Nordh som kan spela både som mittnia och vänsternia gjorde en bra säsong i allsvenskan med bland annat 112 mål och en stor hög assister. Nästa säsong flyttar han dock ifrån den vackra västkusten in i de småländska skogarna och förstärker Amo Handboll.

– Simon Nordh är en notorisk målskytt, framspelare och pådrivare. En lagspelare och slitvarg. Han kommer passa perfekt in i vårt spel, skriver Alexander Blad på Amo Handboll i ett pressmeddelande.

Nordh kommer förutom att spela handboll studera till polis i Växjö och det är troligen därför han tar ett steg neråt, åtminstone om man ser till hur tabellen slutade förra året med Varberg som ett topplag och Alstermo som ett bottenlag. Men ska man tro Amo Handbolls tränare rätt så kan det bli förändring på åtminstone det andra. Såhär skrev nämligen Stockenberg på Twitter i måndags:
”När vi släpper nästa nyförvärv så tror ja på kval uppåt i år.” 

Han säger även såhär till Barometern:
”– Framför allt får vi in en spelare med ett riktigt bra skott. Han är explosiv, jobbig att möta och kvick. Han kanske inte ser så mycket ut för världen och är inget fysiskt monster, men det är en kille som aldrig står och vilar utan går på hela tiden. Hans största styrka är att han är en jävla målskytt.”

Det är ett tydligt tecken på förväntningarna på Simon Nordh, förra året var Alstermo en nykomling i botten. Nu har de ett år erfarenhet och vem vet, de kanske faktiskt utmanar i toppen så som ”Stocken” säger.