Allsvenskan torsdag: Aranäs vann på nytt

Daniel Bergqvist. Foto: Line Skaugrud, Landevik, Bildbyrån

HK Aranäs stärkte sin serieledning medan LIF Lindesberg fyllde på poängkpntot med knapp marginal. I den tredje torsdagsmatchen spelade Rimbo HK och HK Torslanda oavgjort.

Efter 18 matcher har Aranäs vunnit 14 och ståtar med en målskillnad på över 100. Om det var småtokigt en stund i början hade hemmalaget snart rett ut rangordningen mot HIF Karlskrona. Bra försvar och en utmärkt målvakt (Daniel Bergquist) styrde insatsen i samförstånd.

– I dag gjorde vi ett jäkla bra jobb, framförallt intensitetsmässigt. De kom ingenstans och det ska försvaret ha cred för, för de gjorde det riktigt jobbigt för Karlskrona, sade Bergquist till Norra Halland.

Aranäs 32 mål inklusive åtta av Daniel Svensson lyste klart mot Karlskronas 22. Alla övriga lag i aktion slog till med över 30 i täta dueller.

Till exempel LIF Lindesberg som vände och vann efter paus mot Tyresö Handboll. Med sju mål vardera av Jesper Nilsson och Filip Ottosson kunde första halvlekens genomklappning, 12–6 till 15–18 suddas ut. Hannes Nyström hade samma utdelning hos gästerna, sista målet nådde nät inför slutminuten då Ludvig Mattsson fick briljera med en avgörande räddning.

Varken Rimbo HK eller Torslanda HK förmådde avgöra kampen i Sparbankshallen. Efter bland annat åtta fullträffar av Endrit Abdullahi och tio från Hampus Dahlqvist slutade allt 33 lika i ännu en upplysning om den jämna tabellen.

Rimbo ligger sjua, ett av fem lag med 18 poäng för stunden. Torslanda på den sista kvalplatsen har bara fyra poäng upp till femman. I toppen leder Aranäs fyra pinnar före Hammarby som dock har en match mindre spelad.

Allsvenskan 23 januari
HK Aranäs–HIF Karlskrona 32–22 (14–9)
LIF Lindesberg–Tyresö Handboll 34–33 (15–18)
Rimbo HK–Torslanda HK 33–33 (18–18)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here