Allsvenskan: Så gick det i söndagens matcher

Joseph Davis, Amo HK. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström

Det var två helt olika typer av matcher i söndagens allsvenska bataljer. Hallby körde totalt över IFK Tumba medan IFK Ystad med nöd och näppe fick med sig en poäng borta mot Amo.

Seriefyran Hallby visade ingen pardon mot jumbon Tumba och vann till slut med 36–22. Framförallt imponerade Charles Hugosson med åtta mål och tack vare segern har Hallby häng på trean Önnered, som är tre poäng före.

Söndagens andra match var en riktigt jämn sådan mellan mittenkrigande Amo och serieledande IFK Ystad. Skåningarna hade redan på förhand ställt in sig på en riktig tuff bortamatch och precis så blev det.

Amo hade ledningen med 8–3 efter en kvart och då såg IFK Ystad lite skakat ut. Men IFK fick ordning på grejerna och Filip Långh reducerade till 12–11 strax före pausvilan. I den andra halvleken fortsatte Amo att ösa på och IFK Ystad fick jaga.

Med sju sekunder kvar kvitterade Christoffer Nilsson till 23–23 och IFK Ystad kom undan med blotta förskräckelsen. Målbäst i den matchen blev Amos Jürgen Rooba med fem fullträffar och bortalagets Filip Långh med sex mål.