Allsvenskan: Så gick det i lördagens matcher

Ken Tollbring. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Lördagens fem matcher i Allsvenskan bjöd på stor dramatik och ett par skrällar. Här bjuder vi på en genomgång av bataljerna.

ANNONS

Allsvenskan är riktigt spännande. Ett par lag har chans på direktplatsen till Handbollsligan, mängder av lag kan fortfarande knipa en kvalplats uppåt och längre ner i tabellen är det öppet vad gäller chans att klara sig kvar i serien utan kval.

Matchen mellan Önnered och Lindesberg slutade med hemmaseger, 33–31, och den går att läsa mer om här. 

Tyresö Handboll – HK Torslanda 29–28
Här var det riktigt dramatiskt och det avgörande målet till 29–28 gjorde hemmalagets Erik Östling med 13 sekunder kvar. En viktig seger för Tyresö i jakten på nytt kontrakt. Johan Brun blev målbäst i Tyresö med nio fullträffar medan Nacor Medina var hetast i Torslanda med 10.

Kungälvs HK – Skånela IF 26–21
En jämn match och Kungälv avgjorde inte förrän Fredrik Jyborn gjorde 23–19 med lite mindre än fem minuter kvar. Filip Moberg Andersson gjorde sju mål för Kungälv medan bortalaget hade två femmålsskyttar: Simon Källström och Robert Ladan.

Rimbo HK – Varberg HK 28–32
Topplaget Varberg tog kommandot direkt och gick snabbt fram till 10–4. Men Rimbo gav inte upp och i paus var ställningen 16–15 till Varberg. I den andra halvleken var det jämnt, men till slut var Varberg lite för bra och vann rättvist. Ken Tollbring blev som vanligt målbäst i Rimbo med åtta. Hos Varberg ville Filip Berentsen inte var sämre med åtta fullträffar.

HK Country – RP Linköping 27–29
Ännu en jämn match, som även den blev dramatisk på slutet. Countrys Jonathan Eriksson reducerade till 27–28 med några minuter kvar, men Linköping höll undan och vann. Mattias Obermüller (fem) och Calle Andersson (nio) blev målbäst i de båda lagen.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here