Allsvenskan: Så gick det i söndagens matcher

Andreas Stockenberg, Amo HK. Foto: Bildbyrån

Det börjar att dra ihop sig i Allsvenskan och det är otroligt rafflande i flera delar av tabellen.

Söndagen bjöd på fyra matcher i Allsvenskan och det händer verkligen grejer i tabellen – framförallt blir avslutningen på säsongen riktigt spännande och oviss.

LIF Lindesberg – HK Torslanda 35–31
En match där Torslanda hängde med riktigt bra hela vägen fram till de sista minuterna. Då visade det sig varför Lindesberg har häng på en kvalplats till Handbollsligan medan Torslanda ligger trea från slutet. Inte ens tio mål från Simon Örtelind räckte för att Torslanda skulle skrälla. Hoppet lever dock fortfarande om att slippa kvalspela för att undvika nedflyttning. För Lindesberg lever också hoppet – men där handlar det istället om hoppet att nå kval till Handbollsligan.

Amo HK – Kärra HF 35–30
Isak Boström gjorde matchens tre första mål och Kärra gick upp till ledning med 3–0. De hade också ledningen med 7–3 innan Amo vaknade till och vände till 9–7. Efter det hade hemmalaget bra koll matchen igenom och vann till slut rätt komfortabelt. Andreas Stockenbergs lag ligger nu fyra vilket innebär kval till Handbollsligan. Kärra ligger precis ovanför kvalstrecket nedåt, men det är otroligt jämnt med flera lag runt samma poäng.

AIK – Tyresö Handboll 25–26
Även om AIK inte har imponerat den här säsongen så var det naturligtvis en skräll att Tyresö vann Stockholmsderbyt och dessutom på bortaplan. Man kan lugnt säga att Fredrik Hellgren blev matchvinnare – med sitt tredje mål i matchen satte han avgörande 25–26 i den sista sekunden. Två otroligt viktiga poäng för Tyresö som nu har samma poäng som Kärra precis ovanför kvalstrecket.

RP IF Linköping – Bodens BK HF 36–25
Seriens nästjumbo körde över seriens jumbo och vann med elva bollar. Robin Johansson hade en trevlig match och blev målbäst med elva fullträffar. Segern hjälper dock föga – RP har åtta poäng upp till Torslanda som just nu ligger på den sista kvalplatsen.