Allsvenskan: OV Helsingborg och Varberg HK gör upp i toppen

Michael Andersson, Linus Nilsson och David Florander med idel leenden. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

OV Helsingborg vann, HK Varberg tog revansch och hakade på i toppen. Nu står det också klart att tätduon gör upp om direktplatsen till Handbollsligan. VästeråsIrsta bröt sin förlustsvit och saboterade samtidigt för RP Linköping i bottenskiktet.

Förra veckan tog OV Helsingborg över serieledningen. Med triumfen över fyran Skånela OF säkrade Skånelaget ännu en vecka på tronen och kom samtidigt ännu närmare högsta serien.

Det var en klurig utmaning på förhand, Skånela vann höstmötet och lyckades som få lag hålla emot de gröna attackerna.

När OV väl fick upp ångan på hemmaplan och dessutom fick till försvaret var det inget snack om poängfördelningen denna gång.

Det var punkterat med 16–7 i paus. Målvakten Michael Andersson var lysande så långt. Han kunde måtta in segern och ladda för nästa steg på det påfrestande upploppet, som flera av hans OV-kollegor upplevt tidigare.

– Jag var inte med förra gången när vi gick upp, men många andra här är vana vid den här situationen. Spelar vi som i första i dag går det vägen, sade han till Helsingborgs Dagblad.

Den värsta, och enda, konkurrenten HK Varberg har fortsatt en poäng att hämta in. En gedigen laginsats, i synnerhet i andra halvlek var mer än tillräcklig för att avspisa Tyresö Handboll och vinna med sju bollar. Andreas Skoglund jublade för fem egna mål hos serietvåan.

VästeråsIrsta blev helgens tabellraket med två vunna placeringar. Den tidigare tabelljumbon satte ordentlig fart borta mot RP Linköping, tio måls seger betydde också bättre andrum som tolva. Daniel Wolf agerade draglok med sex fullträffar men hade gott om goda anfallskollegor. Trion Kenny Hurtig, Daniel Zachrisson och William Hermansson stöttade alla med fem mål.

Återstående spelschema för tätduon
OV Helsingborg, 40 poäng (+166)
(Aktuell tabellplacering)
VästeråsIrsta (12) Borta
HK Aranäs (5) Hemma
LIF Lindesberg (9) Borta

HK Varberg, 39 poäng (+111)
(Aktuell tabellplacering)
Amo HK (10) Borta
IF Hallby (3) Hemma
Anderstorps SK (13) Borta

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here