Allsvenskan: Omgång 4

Andreas Bamberg. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Handbollskanalen sammanfattar den fjärde omgången av herrarnas Allsvenska.

Med fyra omgångar spelade av Allsvenskan, den näst högsta serien i Sverige, börjar man kunna se skikt i tabellen. Fyra lag har redan positionerat sig redo att lägga beslag på toppositionerna medan tre lag utmärker sig som de med sämst målskillnad.

OV Helsingborg är det enda lag som är obesegrat efter fyra matcher. I helgen slog de Skånela ganska komfortabelt med 30 – 24 hemma i Arenan. Dock lockades bara 512 åskådare, krävs att fotbollssäsongen tar slut i Helsingborg innan de orkar sig över 1000?

LIF Lindesberg och VästeråsIrsta tillhör förhandsfavoriterna och ligger med i topp. Dock fick Lindesberg stryk av Önnered hemma, 29-30. Västerås kämpade till sig en vinst borta mot Warta, trots Erik Nilssons 11 mål för hemmalaget. Filip Berentsen gjorde 8 mål i första halvlek för Västerås och när han fick mer bevakning i den andra halvan öppnade det ytor för Erik Lindau som till slut gjorde 7.

Vinslöv är väl den mest positiv överraskningen hittills med 6 poäng på 4 matcher. Skåningarna tog stark seger i helgen hemma mot Tyresö.

I botten ser det tufft ut för Rimbo, Country och Warta. De lär få kämpa för varje poäng i år och just nu är tipset att 2 av dessa 3 kommer lämna Allsvenskan i vår.

Resultat och bäste målskytt

Vinslövs HK – Tyresö 30 – 27
V: Herman Bosson 6
T: Calle Andersson 10

Warta – VästeråsIrsta 24 – 26
W: Erik Nilsson 11
VI: Filip Berentsen 8

Rimbo – IFK Ystad 25 – 33
R: Anton Eriksson 6
IFK: Mattias Kvick 8

Alstermo – Country 25 – 25
A: Joseph Davis 10
C: Stefan Krantz 7

LIF Lindesberg – Önnered
L: Jesper Nilsson 7
Ö: Tobias Jademan 6

IFK Tumba – Varberg 34 – 22
T: Andreas Liverstam och Rasmus Johansson 8
V: Jesper Sivertsson och Tobias Bengtsson 5

OV Helsingborg – Skånela IF  30 – 24
OV: Nicklas Näreborn 7
SIF: Yosef Rahali och Robert Jurell 4

Resultat, tabell och nästa omgång