Allsvenskan lördag: Tyresö tog fjärde raka segern

Henrik Lundvall såg rött men Tyresö vann. Foto: Claus Meyer

Tyresö försvarade sin position med frenesi. Många lag som vill till den övre halvan har misslyckats mot det rödgula laget, Tyresö är där själv som sjua efter 27–24 över Karlskrona. Rimbos sprakande offensiv fällde samtidigt Amo, 39–27.

Det vill sig inte riktigt för HIF Karlskrona. Segrarna har visserligen börjat kompensera för de tidigare förlusterna, plumparna i protokollet återkommer ändå. Halvvägs i seriespelet stod Tyresö Handboll i vägen för Blekingelaget i bortahall.

En välförtjänt seger där Tyresö ledde större delen av matchen. Strax efter det röda kortet på Henrik Lundvall (tre utvisningar) efter 35 minuter kvitterade Karlskrona till 17 lika.

Ikapp för sista gången i matchen, skulle det visa sig, Tyresö vågade mer och vann med tre bollar. Fredrik Hellgren och Alexander Holm nätade mest i vinnarlaget, sex mål vardera precis som Karlskronaduon Linus Andersson och Viktor Ahlstrand.

Rimbo bäst i målfest
Rimbo HK bjöd upp till dans och Amo HK tog några felsteg. Det var öppna spjäll i Sparbankshallen där hemmalaget prioriterade anfallen med full klaff.

Robin Devall nätade hela 13 gånger för Rimbo medan Mathias Mark Pedersen var största målproducent i Amo med elva mål. Segern räckte till ett (tillfälligt?) besök på kvalplats, Amo får nöja sig med femte plats i skrivande stund.

Allsvenskan 7 december
HIF Karlskrona–Tyresö Handboll 24–27 (14–15)
Rimbo HK–Amo HK 39–27 (17–13)