Allsvenskan lördag: Loui Sand målade för Kärra

Loui Sand. Foto: Marek Hom/Kärra HF.

Loui Sand gjorde sitt första mål i Herrallsvenskan. Kärra HF var inte i närheten av att utnyttja reduceringen och släppte iväg HIF Karlskrona till storseger. Kungälvs HK och Vinslövs HK behöll spänningen till slutsignalen och oavgjort.

Debuten i Kärras herrar skedde för två veckor sedan. I nästa hemmamatch var det dags för Sand att bidra med nätrassel i den gula tröjan. Kärra behöver dock samla sina resurser för vad som ser ut att bli en tuff säsong.

Noll poäng och mer än 30 minusmål efter fyra matcher, Karlskronas Erik Borgenhäll och Karl Jönsson hade fritt spelrum att dominera i Lillekärrshallen där gästerna nätade 16 gånger per halvlek.

Vinslöv ledde en svängig match knappt, 29–27 med tio minuter kvar. Kungälv svarade när Hannes Rybo satte ett par skott och i slutminuten var hemmalaget närmast två poäng efter Simon Örtelinds 32–31. Vinslöv fick 20 sekunder på sig efter en timeout och Linus Nilsson tryckte in kvitteringen. Gästerna visade kraft som räcker för att röra vilket lag som helst, Kungälv noterade sin första poängförlust men är alltjämt obesegrat på andra plats.