Allsvenskan lördag: Hallby i serieledning efter taktisk seger

Jesper Östlund. Foto: IF Hallby HK

Jesper Östlund gjorde respektabel karriär som spelare och tränare i Skånela IF. För en dag kunde han stå ut med att vara en mindre uppskattad man för sitt forna lag. Istället förde han IF Hallby till seger i toppmötet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Hallby hade god marginal i slutskedet, 28–23 och ryckte i början av båda halvlekarna. Ändå utsatte Skånela och tränaren Jimmy Karlsson Jönköpingslaget och inte minst det bekanta ansiktet för en prövning.

– Det var inte nervöst på förhand faktiskt, men när de började komma ikapp oss blev det lite nervositet, sade Östlund till Jönköpings-Posten.

Han kunde dra nytta av en stor kunskapsbas med spelarkännedom från båda läger.Det kom väl till pass för att omintetgöra Skånelas anfallsvapen.

– Det är lite av deras signum att köra specialspel i anfallet, men nu gjorde de inte det över huvud taget eftersom att jag, Oskar och Andreas hade stenkoll på vad de skulle köra, sade Östlund till JP.

Andreas Söderman och Oskar Hedvall befann sig också på rätt sida som spelare i vinnarlaget efter klubbyte till den pågående säsongen. Isak Nielsen var målbäst av de som stannat i Skånela med fem fullträffar.

Förutom två friska poäng hade Hallby också glädje av en tabellkoll. Laget klev upp på första plats med en match mer spelad än OV Helsingborg och Rimbo HK.

HK Varberg vann bekvämt över VästeråsIrsta och skuggar den nämnda duon med tio poäng. Lördagen innehöll också två bortasegrar, HK Aranäs var det bättre laget sista kvarten mot Tyresö Handboll medan Jesper Filén avgjorde för Kungälv på besök i Torslanda.

Allsvenskan 27 oktober
IF Hallby–Skånela IF 28–23
HK Torslanda–Kungälvs HK 26–27
Tyresö Handboll–HK Aranäs 26–29
HK Varberg–VästeråsIrsta 30–21

Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here