Allsvenskan Herr: Varberg på kvalplats

HK Varberg jublar efter vinst. Foto: Roland Johansson Roland Johansson

Handbollskanalen sammanfattar den senaste omgången i herrarnas Allsvenska där Varbergs HK överraskande ligger på kvalplats.

I herrarnas Allsvenska är det fortsatt OV Helsingborg i topp. De är mycket stabila och hade i fredags inga problem att montera ner Alstermo, vinst hemma med 30 – 19. Noterbart är att assisterande tränaren Joakim Bäckström gjorde comeback efter flera års uppehåll. 4 mål från vänstersexan som tidigare vunnit guld i U21-VM och varit proffs i Polen.

På kvalplats hittar vi ytterligare ett lag från Skåne, nämligen IFK Ystad. Vi finner också en stor skräll: HK Varberg. Hallänningarna som de senaste säsongerna fått kvala sig kvar i Allsvenskan har fått igång maskineriet ordentligt och i lördags krossade de LIF Lindesberg hemma med 34-21. Då saknades ändå nyförvärvet och hemvändaren Daniel Lindgren, vilket ni kan läsa om här.

VästeråsIrsta och Önnered är också med toppskiktet men sen börjar det bli en liten lucka ner till övriga lag i mittendelen av tabellen. LIF Lindesberg får anses vara största besvikelsen hittills med 9 poäng på 9 matcher.

I botten ser vi två lag som börjar bli avsågade: Warta och Country. Det är tufft läge och nästa helg spelas en mycket spännande match mellan Rimbo-Warta.

Resultat och bäste målskytt

IFK Ystad – Tyresö 37 – 19
Y: Philip Henningsson 8
T: Mikael Eriksson 5

IFK Tumba – Rimbo 33 – 25
T: Rasmus Johansson 8
R: Ken Tollbring 7

OV Helsingborg – Alstermo IF 30 – 19
H: Jonatan Wilthorn 7
A: Damir Futic, Joseph Davis och Andreas Palmay 4

HK Varberg – LIF Lindesberg 34 – 21
V: ingen uppgift
L: ingen uppgift

HP Warta – Vinslövs HK 22 – 26
W: Mirko Vicentevic och Erik Forsmark 5
V: Sebastian Hansson 6

Skånela IF – HK Country 26 – 24
S: Robert Jurell 8
C: Henrik Dahlberg 10

VästeråsIrsta – Önnered 32 – 23
V: Andreas Bamberg 6
Ö: Hannes Rybo 6

Tabell, resultat och nästa match