Allsvenskan herr: Varberg klara för kval till Handbollsligan

HK Varberg. Foto: Roland Johansson

Det återstår nu bara tre omgångar av Allsvenskan på herrsidan och i helgen jublades det nere i Halland då HK Varberg säkrade en kvalplats till Handbollsligan.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

HK Varberg ser ut att få ge sig i kampen om seriesegern i Allsvenskan på herrsidan. IFK Ystad går starkt och det är bara att imponeras hur de hämtat ny kraft den här säsongen efter den tunga tiden i Handbollsligan.

Någon nedstämdhet råder dock inte i Halland trots det. I helgen säkrade klubben kval till Handbollsligan efter målrika 33-33 borta mot Torslanda. Filip Berentsen, som kan bli en av årets värvningar i Allsvenskan, satte kvitteringen som blev mål nummer 11 för östgöten.

Fin säsong för föreningen där även B-laget i division 4 är på väg upp genom seriesystemet. Vinst i helgen mot HK Kelt och nu väntar hemmakamp mot Heid/Mölndal nästa helg.

Åter till Allsvenskan så tog Hallby en hyperviktig vinst mot Amo HK i ett fint Smålandsderby och nu väntar tuff kamp borta mot Önnered på fredag. Det lag som vinner den matchen kan i princip säkra kvalplats. Önnered vann borta mot Kungälv och ligger på fjärde och sista kvalplats just nu.

I den andra änden av tabellen står det nu klart att IFK Tumba och HK Country trillar ur. Ovanför dem är det tre lag som i ett getingbo slåss om att undvika de två negativa kvalplatserna. LIF Lindesberg (+17), Tyresö (-33) och Rimbo (-34) ligger alla på 19 poäng. I den jämna serien har de ungefär jämbördiga spelscheman kvar så det här lär avgöras först den 21 mars när sista omgången spelas.

MATCHCENTER: Allsvenskan herrar

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here