Allsvenskan herr: Så gick det i helgens matcher

Ken Tollbring. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Allsvenskan går in i en avgörande fas med två omgångar kvar och det ser ut att bli dramatiskt på flera håll. Så här gick det i helgens matcher.

ANNONS

Efter att IFK Ystad klarade 26–26 borta mot HK Varberg är laget klart för Handbollsligan till nästa säsong. Det går att läsa mer om det här. 

Övriga matcher i helgen ser ut så här:

Rimbo HK Roslagen – HK Torslanda Elit 48–34
En oerhört viktig seger för Rimbo som krigar för att undvika negativt kval. Känslan när man ser resultatet är att varken Rimbo eller Torslanda la särskilt stor vikt vid försvarsspel och man kan bara tycka synd om målvakterna. Bästa målskytt i matchen var Rimbos Ken Tollbring med elva fullträffar.
Rimbo behöver nu bara vinna max en match av de två återstående för att säkra nytt kontrakt. Torslanda har tre poäng upp till kvalplats till Handbollsligan och behöver förmodligen gå rent för att nå topp fyra.

Amo HK – Kungälvs HK 29–32
Nykomlingen Kungälv fortsätter att ta skalper. Seger mot ett erkänt hemmastarkt Amo och Kungälv har häng på en kvalplats till Handbollsligan. Amo har inte mycket att spela för i de två återstående matcherna.

Tyresö Handboll – RP IF Linköping 26–34
Trots förlusten mot Linköping har Tyresö fortfarande möjligheten att hålla sig kvar i Allsvenskan utan kval. Men om man ska lyckas med det krävs det dubbla segrar här på slutet. För Linköping handlar avslutningen av säsongen mest om att få en så bra placering som möjligt. Philip Claudius i Linköping gjorde flest mål i den här matchen med åtta.

HK Country – IFK Tumba 30–25
Bottenmötet med de två redan nedflyttningsklara lagen slutade med hemmaseger, 30–25, detta efter att Tumbas Rasmus Johansson hittat nätet flest gånger. Nio mål blev det för Johansson.

LIF Lindesberg – Skånela IF 22–33
Två lag med betydligt mycket mer att spela för är de här två lagen. Lindesberg kämpar för att undvika negativt kval och Skånela vill gärna kliva upp ett par placeringar för att nå kval till Handbollsligan. Skånela är bara en poäng ifrån den åtråvärda fjärdeplatsen medan Lindesberg är två poäng bakom Rimbo ovanför det negativa kvalstrecket. Fatlum Ahmeti gjorde sju mål och därmed blev Lindesbergspelaren målbäst i matchen.

Källa: Svenskhandboll.se

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here