Allsvensk serieförening har klubbats igenom

Joakim Bäckström, Eslöv. Foto: Christoffer Borg Mattisson / www.borg-mattisson.se / @borgmattisson

För ett par veckor sedan avslöjade Handbollskanalen att en allsvensk serieförening var på gång. Nu är det klart med HAS (Handbollallsvenskan Sverige).
– Som väntat klubbades det igenom med klar majoritet. Nu börjar jobbet på riktigt, säger initiativtagaren Ricky Axarp Nordahl till Handbollskanalen.

I SHE och Handbollsligan finns det redan en serieförening i väletablerade SEH (Svensk Elithandboll AB). Under en längre tid har det jobbats för att få fram en liknande förening för klubbarna i Allsvenskan.

– Det som har uttryckts hela vägen är att många känner att vi skulle behöva ha ett forum där vi diskuterar heta puckar eller utvecklingsfrågor. Det kan också handla om hur vi ska jobba när det kommer nya lag till våra serier, antingen från högstaligorna eller från division 1. Vi vill att de klubbarna får reda på hur vi jobbar och bra saker att tänka på. Det är på det sättet man har jobbat i SEH under tio år och det har ju varit en fin resa, sa Ricky Axarp Nordahl till Handbollskanalen för ett par veckor sedan.

Det som återstod då var för föreningarna att klubba igenom förslaget, något de nu har gjort.

– Som väntat klubbades det igenom med klar majoritet. Nu börjar jobbet på riktigt, säger Axarp Nordahl till Handbollskanalen.

LÄNK: Avslöjar: Allsvensk serieförening på gång