Allsvensk premiärkväll på två håll

Oskar Hansson, OV Helsingborg. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Vad gör OV Helsingborg efter miljöombyte och ett tufft år i Handbollsligan? Kan Rimbo HK tygla Tyresö Handbolls iver? De första svaren om de allsvenska herrlagens status kommer fredag kväll.

ANNONS

Det var drama in i sista omgången, inte ens seger räckte till sist för att hålla OV Helsingborg kvar i högsta serien efter upplösningen i mars.

Skåneklubben lade knappast ner verksamheten, den tidiga försäsongen drog igång i april med ett späckat schema.

– De första 13 veckorna var det mycket fys utan boll. När vi gick inomhus blev det mer boll i övningarna än tidigare. Vi har tränat annorlunda jämfört med tidigare, säger Oskar Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Istället för derbyfester utan favoritpress får OV nu satsa på korta möjliga tillbakastuds, via matcher mot allsvenska standardlag som premiärmotståndaren LIF Lindesberg. Och samtidigt hoppas att den nya säsongen slutligen släcker sorgen från degraderingen.

– Jag måste erkänna att jag ibland fortfarande tänker på det som hände förra året. Det är en besvikelse. Men på sistone har det känts allt bättre i och med att man vet att serien sätter igång, säger Hansson till HD.

Rimbo HK samlar sina skyttekungar från de tre senaste säsongerna i samma trupp med Ken Tollbring och Endrit Abdullahi, den senare tillbaka efter två säsonger med IFK Skövde.

Mittnian ser fram emot mer speltid i hemtam miljö, efter en skadefyllt år och en comeback utan större förtroende.

– Jag kommer ju att få spela också, om jag är bra det vill säga. Sedan var väl tanken egentligen aldrig att jag skulle hem igen efter bara två år. Jag önskar att det hade gått bättre, men nu blev det som det blev. Och det känns bra, jag är taggad inför den här säsongen, säger Abdullahi till Norrtelje Tidning.

Tyresö slutade bara tre poäng (21 mot 24) efter Rimbo i vårens sluttabell, men fick klara sig kvar genom kval. Den processen bör stärka gästerna inför premiären i Sparbankshallen.

Premiäromgången i Allsvenskan
(fjorårsplacering)
Fredag 19.00 OV Helsingborg–LIF Lindesberg
Fredag 19.00 Rimbo HK–Tyresö Handboll
Lördag 15.00 Kungälvs HK–HK Aranäs
Lördag 16.00 RP Linköping–IF Hallby
Lördag 16.00 HK Torslanda–Amo HK
Söndag 15.00 HK Varberg–Anderstorps SK
Måndag 19.30 Skånela IF–VästeråsIrsta

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here