Allsvensk klubb jagar Frisk division 3-skytt

Anderstorps SK har återigen ställt in siktet på IK Celtics storskytt Robin Frisk.

Seriepremiären för den allsvenska nykomlingen Anderstorps SK närmar sig men just nu lider klubben av flera skador och sjukdomar. Därför vill man värva Anderstorps-bördige Robin Frisk, till vardags i division 3-klubben IK Celtic.

Frisk var under helgen med och provspelade när Anderstorp träningsspelade mot Varberg. Trots förlust, 25-23, var ASK-tränaren Petri Espinasse nöjd med det han såg. Frisk bildade ett stabilt mittlås tillsammans med den tidigare Hallby-spelare Simon Matthijs.

– Det var över förväntan att det funkade såpass bra med tanke på att de inte spelat ihop någonting, säger tränaren Petri Espinasse till Värnamo Nyheter.

Om affären går i hamn så är det inte första gången Robin står till förfogande när moderklubben kallar. Senast var för två säsonger sedan när ASK var med i toppen av division 1.

Vem fyller Frisks tomrum i IK Celtic? Mycket talar för att John Ekberg, Göteborgsklubbens senaste nyförvärv, får ikläda sig en stor roll. Självaste Emil Berggren kommenterade signeringen av Ekberg som en ”drömvärvning”.