AIK:s herrar accepterar lönesänkning

Foto: Andreas L Eriksson, Bildbyrån

Ett ekonomiskt stålbad pågår för närvarande i många föreningar. I AIK har arbetet inför nästa säsong så här långt inneburit att spelare, ledare och sportchef i det allsvenska herrlaget på frivillig grund gått med på sänkta löner för 2020/21.

AIK:s hemsida konstaterar att en del får ersättningen halverad jämfört med ursprungsplanen. I vissa fall innebär överenskommelsen en sänkning med 80 procent.

Bara dagar in på sitt nya arbete fick sportchefen Gustav Rydergård hantera sifferverkligheten och ta tuffa snack med en efter en på lönelistan.

– Det var kanske inte en drömstart på mitt nya jobb och jag hade gruvat mig mycket inför de individuella samtalen. För mig var det ingen självklarhet att grabbarna skulle vilja stanna eller att de skulle gå med på mitt förslag. Men de flesta samtalen tog bara några minuter. Att alla spelare och ledare så självklart satte sina klubbhjärtan först är något väldigt unikt inom den moderna idrotten, säger han till klubbsajten där även Zlatko Pavicevic ur spelartruppen kommenterar.

– För mig var det självklart att sätta barnens verksamhet i det första ledet. Vi har något väldigt spännande på gång på både dam, herr och ungdomssidan och vi spelare har ett ansvar gentemot föreningen att se till att vi kan fortsätta gå framåt även under speciella tider som dessa, säger Pavicevic.

Länk: Arbetet med kontrakt i Coronatider!