885 Alstermobor andas ut – Stockenberg klar för ytterligare en säsong

Andreas Stockenberg och Amo testar kvalkrafterna mot Redbergslid. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Alla 885 invånare (give or take) i Alstermo kan andas ut – för nu står det klart att Andreas Stockenberg ska träna bygdens handbollslag – Amo HK, i ytterligare en säsong.

Andreas Stockenberg och Amo HK är en perfect match som nu får leva vidare i symbios även nästa säsong. Parterna har kommit överens om att fortsätta samarbetet även över nästa år, vilket Barometern var först att skriva om.

– Vi har något riktigt bra på gång och det är roligt att bygga sitt egna lag. Jag trivs jäkligt bra och självklart vill jag ta upp Amo HK i högsta serien, säger Stockenberg till Handbollskanalen.

Mästartränaren är inne på sin andra sejour i Amo HK. Den första började 2014 i klubben som då hette Alstermo IF och efter tre år blev det som bekant en flytt till IK Sävehof som både toppades och avslutades med ett SM-guld.

I början av februari var dock Stockenberg ryktenas man. Handbollskanalen kunde då skriva om uppgifter som placerade honom i Eskilstuna Guif. Nu har vi facit och en flytt till hemstaden Eskilstuna blev det alltså inte. Den här gången.

Amo HK ligger just nu 4a i Herrallsvenskan med 27 poäng och redan imorgon väntar ett hett Småland/Blekinge-derby mot 5an HIF Karlskrona med 26 poäng. Vill du se den matchen så finns länk till stream på Handbollskanalen Live.