750 000 kr till OV Helsingborg

Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

”Handbollsskola för alla – mot utanförskap och för integration”, så heter det projekt som OV Helsingborg fått finansiering för.

Det är Crafoordska stiftelsen som går in och stöttar med ett bidrag på hela 750 000 kr till OV Helsingborgs projekt. Projektet har i huvudsak finansierats av Arvsfonden med 4 550 000 kronor.

Huvudsyftet med projektet är att erbjuda handbollsträning och andra aktiviteter samt läxhjälp till barn i vissa mer utsatta stadsdelar i Helsingborg för att minska risker för utanförskap och istället verka för integration in i OV Helsingborgs omfattande ungdomsverksamhet.

Målsättningen är att inom tre år engagera totalt 200 barn i åldrarna 6-9 år och att minst 50 % av barnen som fyller 10 år fortsätter att vara aktiva inom klubben. Vidare är målsättningen att kunna erbjuda kontinuerlig läxhjälp till barnen samt att även engagera barnens föräldrar i projektverksamheten.

Projektet igångsattes under september månad med träningar på Dalhem, Drottninghög, Fredriksdal och Söder. Redan nu har cirka 125 barn i åldern 6-9 år anslutit sig på regelbunden basis till träningarna. Barnen fick nyligen pröva på att spela träningsmatcher mot varandra i Filbornahallen. I projektet ingår även att erbjuda ”läxhjälp” till barnen och ett 10-tal OV-föräldrar och andra volontärer bidrar med detta.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here