Torslanda tog överlevnadsseger i Tyresö

Isabelle Svahn. Foto: Line Skaugrud Landevik / BildbyrΌn

Förra gången lagen möttes vann Tyresö med tio mål i Torslanda. Igår blev det istället fem måls övertag för Torslanda i Tyresö. Jumbon vann med 25-20 (12-11) och tog viktiga poäng till överlevnadsstriden.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Jumbon Torslanda åkte till Stockholm för att möta sjuan Tyresö. Med åtta poäng upp till kvalplats för att hänga kvar i Allsvenskan var det nästan nödvändigt med en seger mot Tyresö.

Tyresö å sin sida har, liksom de flesta lagen i årets Allsvenskan, häng på uppflyttningskvalplats och hade nog nästan räknat in två pinnar igår. Men gästerna ville alltså annorlunda.

Efter första halvlek ledde Torslanda överraskande med 12-11, och i andra halvleken fortsatte det att rulla på ännu snabbare på resultattavlan. Ett måls överläge blev till femmålsvinst och Torslanda kunde hiva in två tunga pinnar i bagageluckan att hem till Göteborg.

Och om dagens match var viktig så är inte Torslandas nästa match mindre viktig. Då kommer Tumba på besök, som ligger på den sista negativa kvalplatsen sex poäng före Torslanda.

Tyresö får försöka vända sin trista svit på tre förluster i rad när laget åker till Eskilstuna för att möta sjätteplacerade Guif.

Tabellen >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here