Tomas Ryde vill lyfta AIK

Tomas Ryde tog VM-brons med Rumänien. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

AIK tar in rutinerade Tomas Ryde som senioransvarig. Han kommer att engagera sig både på herr- och damsidan, skriver klubben på sin hemsida.

Efter en lyckad säsong som nykomling i Damallsvenskan, men besvikelse på herrsidan, stärker AIK sin organisation. Välmeriterade Tomas Ryde kommer in och stöttar ledarstaben inför nästa säsong.

– Jag har haft en dialog med AIK och snabbt kunde jag konstatera att deras ambition passar mig perfekt. Jag vill verkligen bidra till att lyfta AIK handboll mot de mål som är utstakade, att ta nästa steg helt enkelt, säger Ryde i en intervju på AIK:s hemsida.

AIK:s damer knep en mittenplacering i Allsvenskan med god marginal neråt. Herrarna intog jumboplatsen i motsvarande serie. De får nu rikta in sig på spel i Division 1.

Men Tomas Ryde kommer att fortsätta som bollplank i Huddinge HK, säger Huddinges ordförande, Robert Tham, till Handbollskanalen. Det samarbetet inleddes förra året.

Ryde har en lång karriär bakom sig med fyra SM-guld, två ligatitlar i Danmark, seger i EHF Women’s Champions League och VM-brons med Rumänien.