Stephanie Karlsson ansluter till AIK

Stephanie Karlsson var spelmotor med pålitlig lagkänsla i IF Hellton. Nu tar niometaren studierna med sig österut och fortsätter handbollslivet i AIK, enligt Solnalagets hemsida.

Karlsson fick avsluta säsongen 2019/20 i förtid med en korsbandsskada. Hellton föll ur Allsvenskan, 21-åringen kunde göra comeback till nästa säsongstart med målet att ta Karlstadlaget upp till näst högsta serien igen.

Division 1 hann bara genomföra fem omgångar innan pandemistoppet men Karlsson var klart tillbaka med 18 mål under den korta hösten.

Det blir trots allt Allsvenskan för mittnians del, när hon rör på sig inför 2021/22. AIK presenterar nyförvärvet och för fram kvaliteter som ”snabbhet och ett högt bolltempo”.

– Mina främsta styrkor är snabbheten och min vinnarmentalitet, jag gör vad som helst för att vinna. I och med att jag inte riktigt har längden för den ideala skytten så försöker jag utveckla mitt skott, mer halvdistans sen även lurigare hoppskott för att skjuta runt försvararna, sade Karlsson i en tidigare intervju med Helltons hemsida.

Efter mer än tio år i Karlstadklubben står andra utmaningar på rad.

– Jag är riktigt spänd på att se dels hur jag själv kan utvecklas på vissa fronter i en ny miljö men även hur långt laget kan ta sig i Allsvenskan, säger Karlsson till AIK:s hemsida när det nya kontraktet blev klart.

Länk: Stephanie Karlsson klar för AIK!