Spårvägen åkte förbi Tumba i nedre tabellregionen

Sally Sivertsson mot Spårvägens Johanna Johnson och Michelle Baumann Foto: Krister Andersson/Bildbyrån.

I en halvlek orkade Tumba haka på Spårvägen i Brännkyrkahallen. I andra halvleken tog hemmalaget en stor hemmaledning där Johanna Johnson visade vägen med sina 10 mål. Spårvägen vann med klara 22-15 (10-7) och åkte om Tumba i kvalområdet.

Spårvägen kom till hemmamatchen mot Tumba med fyra raka förluster. I en serie så jämn som damallsvenskan, där det skiljer tre poäng på negativ och positiv kvalplats, tappas mycket mark på tre poäng. På en tionde plats hade Spårvägen bara en poäng ner till nedflyttning. Och strax ovanför låg Tumba med en poäng mer.

Tumba har lite bättre facit de senaste matcherna men de har haft historiskt svårt mot Spårvägen. Så även igår kväll.

Gästande Tumba följde med Spårvägen upp till ställningen 6-6. Sen var det dags för Spårvägen att dra ifrån. Hemmalaget stack iväg till 10-7 innan paus och sen kom det slutgiltiga rycket, dirigerat av Johanna ”Jojjo” Johnson på högernio.

Johnson gjorde tre av hemmalagets fyra första mål i andra halvlek och satte totalt 10 i matchen. Det hjälpte Spårvägen att defilera hem segern med 22-15.

Därmed gick Spårvägen om Tumba i tabellen, fortfarande på nedflyttningskval, men har nu bara tre poäng upp till Tyresö på uppflyttningskvalplats.

Tabellen >> 

Matchprotokoll >>