Söder drar i toppen – Torslanda fast i botten

GT Sšöders Lina Stolperud och Yasmin Domonji. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det blev en väntad bortavinst för GT Söder mot Torslanda när toppen mötte botten i damernas allsvenska. Torslanda hade häng på matchen i början men i slutet av första halvlek kom rycket från Söder, som vann med 27-17 (16-10). 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

GT Söder har hittat tillbaka till segerformen och efter vinsten mot Torslanda står laget ensamt majestät med fyra poängs försprång till tvåan Eslöv. Fyra poäng är en ocean av poäng i årets Allsvenskan – där det bara skiljer fyra poäng mellan ned- och uppflyttningskval.

Det enda andra laget som har skapat sig en poänglucka till de andra lagen är Torslanda. Jumbon har förvisso en match mindre spelad men är sex stora poäng bakom Drott och Tumba som ligger framför.

Igår blev det heller inga nya poäng för jumbon utanför Göteborg. Torslanda startade matchen bra och gick upp till ledning med 7-5 efter två raka mål av Klara Dahlin.

Sen halsade GT Söder sig tillbaka in i matchen och gjorde sex raka mål. Yasmin Domonji gjorde sen tre mål till innan halvtidsvisslan och GT kunde gå till omklädningsrummen med ledning 16-10.

Ledningen höll de topptaggade gästerna i matchen igenom och Torslanda hade aldrig riktigt chansen att komma tillbaka. Söder vann med 27-17 där Julia Grahn och Johanna Vidgren blev matchens mesta målskyttar med sju fullträffar var.

Tabell >> 

Matchprotokoll >>

Övriga resultat:
Drott – Tyresö 26-21 (14-9) Matchprotokoll >>
Skånela – Aranäs 30-21 (15-8) Matchprotokoll >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here