Skara ångar på i damallsvenskan

Skara HF mot elitserien, vem stoppar dem och tar platsen.. ??

Lördagens allsvenska damer bjöd inte på någon sensation utan att Skara HF befäster sin plats i ledningen mot elitserien.
Fyra matcher på agendan och bara hemmasegrar som väntat.

Skara mötte Kärra HF hemma och det var liksom inget annat än hemmavinst, Matilda Synnergren satte 1-0 och 2-0 och sen var ledningen Skaras, man drog ifrån till en komfortabel seger med hela 36-17 med 18-7 i paus och imponerar i allsvenskan, bästa laget, ja utan tvekan, knappast någon som invänder

Skara är nära elitserien nu, leder ligan klart och har en formidabel form genom ledarduon Andreas Johansson/Petra Skogsberg. Kärra må ta nya tag i matcher som gäller streckstriden i nedre regionen av allsvenskan.

OV Helsingborg tog två viktiga poäng mot Lidingö hemma, OV vill kriga om kvalplatser till elitserien och de är med i racet.
Från start till mål hade OV kontrollen och inkasserade en seger med 27-21 med 14-8 i paus.
OV är med i matchen om elitseriekvalplats, Lidingö är just nu över kvalstreck att klara sig kvar utan kval men kan hamna i streckstrid vid fler förluster.

Bjurslätt/Torslanda tog en viktig tvåpoängare i mötet med KFUM Lundagård som förlorade mark i elitseriestriden.
B/T-KFUM var dagens rysare, jämt från start till slutsignal, B/T hade dock förarsätet fast än max ett/två upp nästan hela andra halvlek och höll ihop för seger med 25-24, KFUM satte sista kassen 25-24 men närmare kom man inte.
B/T är nu ovanför nedflyttning och söker mark ovan jord, närmast är Lidingö, tre poäng ifrån och slippa kval.
KFUM tappade i striden om elitseriekvalplats men har ändå häng på detta, men må nog vara vaksam på nästa streck nedåt som närmar sig.

Eskilstuna GUIF kliver upp som utmanare till Skara om en direktplats, de ångar på och på lördagen slog Kroppskultur klart med 32-24 (14-11).
Kommando direkt av GUIF och Kropps gav aldrig chansen att utmana. GUIF på andra plats i ligan och Kropps direkt över nedflyttningsstrecket nedflyttning.

Skara ångar på, GUIF har har hakat på kopplet i tåget, vill vara med, vill Skånela o Tyresö vara med, vill OV o Boden Handboll vill vara med.. det vet vi hur det går inom någon vecka eller två-tre..damallsvenskan..getingboet med massor av kommande streckstrider.

Skara HF- Kärra HF 36 – 17 (18 – 7)
SHF: 
Matilda Synnergren 5, Alexandra Roos 5.
KHF: Josefine Olsson 5

Publik: 736

OV Helsingborg – Lidingös SK 27 – 21 (14 – 8)
OVH: 
Stina Svensson 6
LSK:
Emma Lindblom 10
Publik: 328

Bjurslätt/Trslanda – KFUM Lundagård 25 – 24 (10 – 12)
B/T: 
Lina Barksten 8
RP:
Betty Svensson 8
Publik: 276

Eskilstuna GUIF – GF Kroppskultur 32 – 24 (14 – 11)
GUIF: 
Mia Lagumdzija 7
RP:
Sarah Börjesson 7, Rebecka Sandberg 7.
Publik: 295

Resultat och tabell allsvenskan damer.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here