Segerjubel för Skånela

Foto: Skånela IF

Skånela besegrade AIK i en viktig bottenstrid i Allsvenskan. Dagens vinst innebär att de vinröda klättrar två placeringar i tabellen och lämnar AIK bakom sig. 

AIK bjöd in Skånela till ett E4-derby i Solnahallen. Båda lagen har fått en något trög start på säsongen och ligger placerade på nedre halvan av Allsvenskan, men med en ambition om att klättra högre i tabellen.

Det svängde åt båda håll i första halvlek, men lagom till att det var dags för pausvila gjorde Skånela ett miniryck. Vilma Winberg gjorde två raka mål för bortalaget och ledningen var uppe i fyra bollar (13-17).

AIK fick betydligt bättre träff i spelet under andra halvlek. Men trots att hemmalaget kämpade frenetiskt för att komma ikapp, så gjorde Skånela exakt lika många mål som AIK i andra halvlek. Vilket gjorde att de fyra mål som skiljde lagen åt i halvtidspausen också var differensen som gällde när domaren blåste av matchen (29-33).

För Skånela var det två välkomna poäng in på kontot. Laget klättrade två placeringar i tabellen och kan kanske lämna nedflyttningslagen bakom sig snart?

Matchens stora dominant var Vilma Wiberg som gjorde elva mål för Skånela.