Så gick det i lördagens matcher i Damallsvenskan

Helsingborgs Linnea Thulin. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

Under lördagen har sammanlagt fyra matcher i Damallsvenskan spelats, alla i den tredje omgången. Det bjöds på såväl klara segrar som jämna resultat – där Tyresö bland annat plockade sin tredje raka seger. 

Tumba HBK – Eskilstuna Guif 21–31 (9–16)
Gästande Eskilstuna tog ledningen snabbt i mötet mot Tumba, som hittills har haft det tufft i Allsvenskan. Efter tio spelade minuter stod resultatet på 2-6, och det mönstret hölls sedan genom hela matchen. Eskilstuna vann slutligen med tio bollar, efter bland annat sju mål från Emma Jarmteg och sex från Jessica Rydberg.

GF Kroppskultur – AIK 22–29 (9–13)
Även i den här matchen var det gästerna som snabbt tog initiativet i matchen. AIK sprang ifrån till en ledning på ett par bollar, men halvvägs in i den första halvleken kvitterade Kroppskultur till 7-7. Därefter var det dock AIK som dominerade och försprånget blev tillslut för stort för att ta ikapp. Matilda Forsberg stod för nio mål för sitt AIK, och blev tillsammans med Kroppskulturs Julia Böjeryd målstarkast i matchen.

Eslövs IK – Tyresö Handboll 25–29 (12–18)
Tyresö tog sin tredje seger på tre matcher när de gästande Eslöv under lördagen. Efter jämna inledningsminuter var det gästerna som var det klart starkare laget, trots att Eslöv höll ett relativt jämnt tempo målmässigt under stora delar av matchen. Efter att gästerna sprungit ifrån lite i inledningen av den andra halvleken höjde sig Eslöv återigen, men inte tillräckligt mycket för att komma hela vägen ikapp. Tyresö vann slutligen med fyra bollar, där Moa Huurinainen Reisell skrev in sig i målprotokollet åtta gånger om.

Skånela IF – OV Helsingborg HK 31–33 (16–15)
Det bjöds på ett slutminutsdrama när Skånela tog emot OV Helsingborg. Hemmalagets Jelena Lalovic fick ta emot ett rött kort med knappt två minuter kvar att spela, när resultattavlan visade 30–31. Helsingborg drog därefter ifrån till ytterligare ett måls ledning, innan Skånela reducerade till 31–32. I matchens sista sekunder kunde dock Anne Lind fastställa slutresultatet till 31–33 och säkra de två poängen till sitt OV Helsingborg. Flest mål i matchen stod Filippa Sarenbrant för med elva fullträffar för Skånela, medan Linnéa Thulin blev målbäst i Helsingborg med sju.

Resultat och matchprotokoll >>