Rustan är tillbaka – kliver in i HK Aranäs

Rustan Lundbäck. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

HK Aranäs var snubblande nära att ta sig till SHE, men föll på målsnåret. Nu agerar klubben för att nå målet kommande säsong – Rustan Lundbäck kliver in som en av tre tränare, det skriver Norra Halland.

– Det låter som att Aranäs har något på gång. Det är en bra förening med bra folk, och den är stor. Jag har fått en bra uppfattning. Förutsättningarna finns för att vara en SHE-klubb, säger Rustan Lundbäck till tidningen.

Efter en otrolig karriär med IK Sävehof med mängder av SM-titlar hoppade Rustan Lundbäck av 2010. Bortsett från en säsong i BK Heid har den mytomspunne Lundbäck inte synts så mycket i offentliga sammanhang.

Det har naturligtvis funnits gott om lag som försökt övertala Lundbäck att göra comeback på tränarsidan, men så har det inte blivit. Förrän nu. 58-åringen kommer att ingå i en tränarduo med Hanna Grundén och Morris Lundin.

– Jag vill föra in smartness och medvetenhet. Det kommer alltid att vara en utveckling med snabbare och kraftfullare handboll. Men man får inte lämna klokskapen och medvetenheten bakom sig. Jag gillar när det finns en klokskap och man vet vad man sysslar med. Generellt har den delen börjat släpa efter. Man behöver fatta att hur jag beter mig på en sida gör att det kan bli mål på den andra sidan, säger Lundbäck.

LÄNK: Mästartränaren om comebacken