OV Helsingborg värvar dubbelt från RP IF

Ida Sandell. Foto: RP IF Linköping

Ida Sandell och Ellinor Fahlstedt lämnar RP IF och flyttar till seriekonkurrenten OV Helsingborg.

Två starka nyförvärv presenteras av OV Helsingborg. De fortsätter plocka spelare från RP IF Linköping och nu är det Ida Sandell samt Ellinor Fahlstedt som flyttar ner till Skåne. Ifjol var det niometaren Jessica Strand som gjorde samma resa.

Ida Sandell är född 1997 och vann RP:s interna skytteliga den här säsongen som gick. 85 mål på 22 matcher blev det för den duktiga skytten som precis som undertecknad valsat runt i betongkorridorerna på Berzan.

Hon får med sig Björsäters bidrag till elithandbollen, Ellinor Fahlstedt. Den duktiga linjespelaren är en mångsidig idrottare som även varit med i ungdomslandslag i fotboll som målvakt. Bra på att fånga bollar med andra ord. Hon säger till OV:s hemsida:

”Jag har efter mer än 10 år i RP valt att ta ett ytterligare kliv i min handbollsutveckling. OV Helsingborg har visat stort intresse för mig som handbollsspelare och eftersom de under flera säsonger visat stor potential i allsvenskan känns OV som ett självklart val för mig.”

Ida Sandell tackar också moderklubben RP och förklarar sitt val:

”RP Linköping, min moderklubb, och klubben jag har spelat för de senaste 13 åren är den klubb som har fostrat mig till handbollsspelare, vilket jag är ytterst tacksam för. För att kunna ta ytterligare steg i min karriär har jag valt att flytta till Skåne och OV Helsingborg.

OV är en klubb som visat framfötterna i årets damallsvenska när de bland annat tog sig till ett elitseriekval mot Hellton vilket bevisar vilken kompetens som finns i både laget och i tränarstaben. En klubb som jag vet kommer vara rätt för min framtida handbollsutveckling.”