Officiellt: Katja Ryesberg klar för Kristianstad Handboll

Katja Ryesberg. Foto: Kristianstad Handboll

Kristianstad Handboll laddar om i Allsvenskan kommande säsong och har nu gjort klart med ett nyförvärv från Danmark. Katja Ryesberg är klar för klubben, det skriver Kristianstad Handboll på sin hemsida.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag vill spela i Kristianstad för att jag vill utveckla mitt spel och individuella färdigheter på planen men även utanför, på det personliga planet. Jag ser fram emot att få träna under Ulf och försöka ta till mig all hans handbollskunskap och erfarenhet. Jag är väldigt glad för att snart få flytta till Kristianstad och möta alla i klubben, säger Ryesberg på hemsidan.

Vänstersexan, som även kan spela på niometer, kommer närmast från spel i Aalborg där hon spenderat en säsong. Innan dess har 20-åringen spelat i Ringköbing, Århus, Silkeborg-Voel, Ikast och FC Midtjylland. Men nu blir det alltså för första gången spel i Sverige.

– Katja visade under provträning att hon blir ett bra tillskott i truppen. Hon är kraftfull och kan spela på flera positioner. Kan säkert utveckla sig till att flytta in från kanten i försvaret och spela 2:a och 3:a. Det ska bli riktigt roligt att bidra till Katjas utveckling, säger KHK:s tränare Ulf Schefvert till hemsidan.

LÄNK: Ny spelare klar för Damer A!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here