Nykomlingarnas framgångar i damallsvenskan fortsätter

OV Helsingborgs Louise Cronstedt och IF Helltons Emmy Hollsten Skogman. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

Sex omgångar in i damallsvenskan har det bjudits på många överraskningar. Förra årets topplag Eskilstuna GIUF har haft en minst sagt tuff start på säsongen, medans nykomlingarna Hallby IF och Kärra HF, som båda två avancerade upp i allsvenskan från Divison 1 södra förra året, har visat på storspel. 

Kärra HF-Nacka HK (34-26)

Den första halvleken bjöd på ett jämnt spel där de båda lagen höll sig nära varandra målmässigt. Kärra var dock det lite starka laget och i halvtid visade resultatet 15-12. I den andra halvleken satte hemmalaget Kärra fart på bollen ordentligt, vilket resulterade i en utökad ledning som höll sig matchen ut. Utmärkte sig lite extra gjorde vänstersexan Jennifer Johansson som satte dit nio bollar för sitt Kärra HF.

Tyresö Handboll-Eslövs IK (22-28)

Tyresö tog emot det stabila skånelaget på hemmaplan och levererade en förvånansvärt jämn första halvlek. Ett underläge med två bollar i halvtidsvilan och matchen var inte på något sätt klart. Annat blev det i den andra halvleken, när Eslöv drog iväg och utökade till en åttamålsledning under halvlekens första tio minuter. En timeout senare var dock Tyresö med i matchen igen, men ledningen som Eslöv lyckats skapa var för stor och slutresultatet visar på ännu en stabil uppvisning från Eslövs sida.

Kristianstad HK-IF Hellton (32-21)

Det var inte mycket som stämde för Karlstadlaget Hellton under besöket i Kristianstad. Skåningarna kunde skapa sig en stor ledning redan från start, som de sedan höll matchen ut. Halvtidsresultatet 16-8 visar redan det på ett storspel från Kristianstads håll, och Hellton lyckades inte att få ordning på sitt annars stabila försvarsspel eller tekniken i anfallsspelet. En tuff match för Hellton, men en fin uppvisning av Kristianstad som i och med vinsten klättrar upp på en tredjeplats i tabellen.

IF Hallby-HK Drott (27-24)

Hallby har visat att deras tuffa spel fungerar fint även på allsvensk nivå under seriens start. Även helgens match, som spelade hemma mot Drott, gick tillslut vägen för Jönköpingslaget. Trots ett underläge i halvtid så lyckades Hallbytjejerna vända matchen snabbt i den andra halvleken. Ytterligare en vinst för nykomlingarna placerar dem på en andraplats i tabellen, strax under ledande Eslöv.

Skånela IF-Eskilstuna GIUF (29-20)

Skånela jagade efter säsongens första tvåpoängare under helgens match mot GIUF och gick stenhård in redan tidigt i matchen. Ledningen, som de tog redan i den första spelminuten, lyckades de sedan hålla matchen ut och tvåpoängaren var ett faktum. För Eskilstuna blev det ännu ett tecken på att de ännu inte har hittat tillbaks till den kvalitét de höll under förra säsongen. Med sex omgångar spelade har GUIF bara samlat ihop tre poäng, vilket placerar dem sist i tabellen.

HK Arnäs-OV Helsingborg (28-22)

Det väntades en spännande match i Aranäshallen under söndagen, och det var precis vad de båda lagen bjöd på. Aranäs visade sig dock vara det lite starkare laget redan i den första halvleken, och Helsingborg orkade inte riktigt stå emot hela vägen. Hemmalaget drog tillslut iväg till en sexmålsledning, trots många reduceringsmål från Helsingborg. Skånelagets vänstersexa Anne Lind utmärkte sig dock i protokollet med sina åtta mål under matchen.