Niometersspelaren stannar i Eskilstuna Guif

Foto: Eskilstuna Guif

Maja Appelgren lånades ut till Eskilstuna Guif under våren. Nu står det klart att niometersspelare stannar kvar i Eskilstuna även kommande säsong. 

– Det ska bli jättekul att fortsätta att spela handboll inför Eskilstunapubliken, säger Appelgren till klubbens hemsida. 

Under slutet av den allsvenska säsongen anslöt Maja Appelgren till Eskilstuna Guif från Sävehof. Appelgren blev utlånad av Göteborgsklubben, och nu meddelar Guif att niometersspelare kommer spela i den röda tröjan även kommande säsong.

– Att vara med i en satsning med unga spelare som har samma ambitioner som jag känns stimulerande. Jag ser fram emot sommarträningen och att få spela tuffa matcher i allsvenskan, säger Appelgren till klubbens hemsida.

Appelgren tar studenten i juni och kommer därefter flytta hem för att fortsätta spela för moderklubben.

–Vi är väldigt nöjda med att Maja fortsätter sin satsning med oss i Eskilstuna Guif. Ytterligare en Eskilstunatjej som kommer hem för att glädja våra supportrar. Maja kom in bra i gruppen under våren och kommer att tillföra oerhört mycket till vårt damlag både i träning och i match. Vi vill även rikta ett tack till IK Sävehof för ett bra samarbete, säger sportchef Kristján Andrésson till klubbens hemsida.