Moa Andersson efter Skånelas derbytriumf: ”Verkligen en krigarinsats”

Skånela och Tyresö känner varandra väl efter många säsonger i samma serie. Foto (arkiv): Claus Meyer

Tyresö Handboll ledde och syd-mot-nord-derbyt följde mallen från senast. Skånela IF bröt dock mönstret och fick till en vändning. Matchvinnare med nio mål, kantliraren Moa Andersson. – Det var inget skönspel, verkligen en krigarinsats sade hon till Handbollskanalen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det stod 18–14 inför slutkvarten i Slottshallen, 19–21 på tavlan till slut när gästerna vänt på steken.

– Det är alltid jämnt när vi möter Tyresö, vi känner varandra väl och vet mycket om spelsätt och så där. Men idag hade vi mer krigarinställning, sade Andersson.

Tyresös bästa målskytt Frida Blohm gjorde sex mål. På sluttampen gick det allt längre mellan nätkänningarna. Försvars- och målvaktsspel hade sitt att säga för segern med Skånelas 7–1 till sist.

Samtidigt bytte machen skepnad med flera tvåminutare för båda lag.

– Utvisningarna skakar om hela matchen, det blir väldigt intensivt i slutet. Men vi lyckas få en straff och sätter den, sade Andersson som bland annat prickade rätt med det avgörande läget från sju meter.

Hennes sista fullträff innebar tre plusmål, med halvannan minut kvar att spela.

– Då kände jag, nu har vi det, log Andersson efteråt.

I söndagsmatchen satte hon både straffar och kantlägen, nio totalt för en av SIF:s nyckelspelare de senaste säsongerna. I vårpremiären jobbade tvåan i fjorårets skytteliga åt rätt håll efter en småslitig säsongsinledning.

– Hon har haft en jobbig höstsäsong, inte riktigt fått lika många bollar att jobba med och heller inte samma procent i avslut som man är van vid. Det är viktigt för både henne och oss att hon hittar tillbaka, sade SIF-tränaren Fredrik Söderberg.

Moa Andersson efter sin målförlösning:

– Det släppte lite mer för mig idag, sen är det inte jag som ordnar straffarna. Vi jobbar hela tiden med att få ut bollarna, sätta spelet med våra nya spelare. Dessutom måste jag jobba med att hålla mig skadefri, det har varit lite småskavanker så här långt.

Andersson gjorde tre av de fyra sista bortamålen innan hon tog aktiv del i segerjublet.

Ni är två poäng från täten när vi pratar, ska vi kalla er för topplag nu?

– Det tycker jag, vår målsättning är iallafall den övre halvan. Men det är en extremt tät serie, alla slår alla och det finns i princip inga topp- och bottenlag, sade Andersson till sist.

Eslövs IK börjar få fart med tre raka segrar och gick upp som femma, strax före Skånela. Omgång 12 gick i mål med att Tumba slog Hellton, för att om möjligt tajta till tabelläget än mer. Två poäng skiljer mellan första och sista lag på den övre halvan, fem poäng tar nästjumbon Drott på nedflyttningsplats teoretiskt till toppen.

Allsvenskan 6 januari
Tyresö Handboll–Skånela IF 19–21 (12–9)
Eslövs IK–Spårvägens HF 25–21 (15–7)
Tumba HBK–IF Hellton 21–16 (11–9)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here