Målkalas i Kungsbacka Sporthall

Anna Heed. Foto: HK Aranäs.

Aranäs ställdes mot svårspelade Tyresö under gårdagen. För hemmalaget blev det ytterligare en triumf, i kampen om platser till nästa års SHE.

Det var ordentligt jämnt i första halvlek, när Aranäs tog emot Tyresö i Kungsbacka Sporthall. Lagen följdes åt genom de 30 minuterna och gick knappt att skilja åt i halvtidspausen (14-15). För Aranäs del berodde underläget till stor del på att de inte fick till anfallsspelet och noterades för nio tekniska fel under de första elva minuterna.

Med publiken i ryggen var Aranäs snabbt ikapp i andra halvlek, och efter flera jämna minuter gjorde hemmalaget ett ryck. Fyra raka Aranäsmål, varav två av Anna Heed gjorde att de vitklädda var uppe i ledning igen, för första gången sedan matchminut sjutton.

Den ledningen släppte aldrig Aranäs som vann matchen med 35-27.

Målskyttar HK Aranäs: Anna Heed 7, Tilda Palm 7, Nicolina Fredriksson 3, Alva Lekbrant 3, Tilda Kjörling 3, Lovis Jansson 3, Tova Österwall 2, Ellen David 2, Johanna Zaman 2, Lotta Tvedsjö 1, Louise Rundcrantz 1, Nova Hallén 1

Målskyttar Tyresö Handboll: Olivia Svalstedt 6, Line Brandt 6, Daniela Lidsheim-Marjasin 5, Fanny Torsten 4, Frida Höglund 3, Cassandra Värja 2, Sara Greb 1