Lina Wessberg tillbaka i Eslöv

Lina Wessberg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / @borgmattisson

Ungefär ett år har gått sedan hon bestämde sig för handbollstopp. Tiden vid sidan av planen har gett målsprutan Lina Wessberg mersmak och hon är redo för ännu en säsong i Eslövs IK.

Det gulsvarta laget kan bara tacka och ta emot. Motivationen har återvänt och en målskytt av rang spelar i Allsvenskan igen. Wessberg, som har 15 fullträffar i en och samma match som rekord i eliten, är dessutom fysiskt förberedd för comeback.

– En stor anledning till varför jag tog en paus var att jag hade haft ont i mina benhinnor i fyra år utan att de blev bättre, nu känns det som att dom läkt bra ändå, samt att jag verkligen ville resa vilket jag nu har gjort.

– Har alltid tyckt handboll är roligt och varit intresserad av att kolla på handboll och spela men det blev för mycket. Känner nu att min motivation och glädje finns där igen och min livssituation idag ger mig möjlighet att spela handboll igen vilket känns jätteroligt, säger hon till klubbens hemsida.

Tränaren Lasse Eklöv sätter stort plus för återvändaren som får mycket att göra på högersidan.

– Jag är väldigt glad att Lina hittade suget igen och att EIK fick hennes signatur. Lina kommer få en viktig roll både som högernia, men även som högersexa. Med ett målsinne som få så kommer alla lag i allsvenskan få det tufft mot henne, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Lina Wessberg återvänder till Eslövs IK