Landslagsmeriterade Malin Wilén till Tyresö

190914 GT Söders Malin Wilén i kamp med H65 Höörs Emma Lindqvist under handbollsmatchen i SHE mellan GT Söder och H65 Höör den 14 september 2019 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Förra säsongen spelade finska Malin Wilén i GT Söder. Laget som kom sist i SHE och således får börja om i Allsvenskan kommande säsong. Wilén kommer inte delta i den resan, utan fortsätter i stället sin karriär i Tyresö.

Hennes nya lag kom nia i Allsvenskan förra säsongen. Ett välkommet och meriterat nyförvärv som har meriter från både U-landslag och A-landslag för våra finska grannar.

Hon startade sin karriär i IFK Helsingfors. Moderklubben, där hon var en del av det lag som blev finska mästare. I Sverige har Malin Wilén representerat Kärra och Bolton innan hon gick till GT Söder 2019.

Tyresö beskriver sitt nyförvärv på sin hemsida i mycket goda ordalag.

”Malin är en stark försvars- och kontringsspelare som kommer passa in bra i vårt sätt att vilja spela handboll framöver. Malin med både finländska A- och U-landskamper på cv:et kommer dessutom bidra med rutin, erfarenhet och positiv energi.”, skriver klubben på sin hemsida om sitt nya förvärv.

Källa: Tyresö Handboll