Kungälv slog Skara i träningsmatch

Rebecka Karlsson, numera i Kungälvs HK. Foto: BK Bilder

Storsatsande Kungälvs HK besegrade Skara HF i en träningsmatch med 25-23.

Tisdagskvällen bjöd på en träningsmatch mellan två nykomlingar. Skara HF laddar för en säsong i SHE medan Kungälv kommer spela i Allsvenskan.

Runt 100 åskådare bänkade sig i Skara och fick se hemmalaget gör en ”Norge”. De gick upp till 8-1 efter imponerande spel av nyförvärvet Monika Rajnonová och Maria Sundin på vänsterkanten.

Kungälv vaknade till och i halvtid stod det 11-9 på resultattavlan. Kungälvs hemsida beskriver den andra halvleken:

”I den andra halvleken kom KHK ut, bröstade upp sig och lämnade kvar nappen i omklädningsrummet. KHK började bankade på Skaras lila tjejer ordentligt i försvarsspelet anförda av försvarsgeneralen Elin Sige. Man firade också fina framgångar i sitt kontringsspel efter inspirerat målvaktsspel av Johanna Kjellman och hänsynslöst genombrottsspel av Rebecka Karlsson

Vid ställningen 17-17 var KHK ikapp hemmalaget för första gången och man tog sedan ledningen för första gången vid ställningen 20-19. Skara replikerade dock snabbt och vände raskt på steken fram till ledning 22-19 när matchen gick in i sitt slutskede.

Avslutningen av KHK är magnifik då man återigen vänder på kuttingen och gör 6-1 fram till seger med 25-23. Det positiva förutom segern var att KHK rullade runt på hela sitt manskap under matchen med 15 st delaktiga tjejer som alla ville vara med och bidra med energi och kompetens.”