Kungälv HK lämnar in protest mot domslut

I lördags spelades ett toppmöte i Mimershallen mellan Kungälvs HK och Eskilstuna Guif i damallsvenskan. Gästerna Guif vann matchen med 20-23, men Kungälv har nu valt att lägga in en protest mot ett, vad de anser, felaktigt domslut i ett avgörande matchskede.

Det var i matchminut 47, vid hemmaledning 15-14, som den debatterade situationen uppstod. I en Guif-kontring stoppade domarna matchen för att dela ut ett gult kort till Kungälvs tränare Per Johansson. När matchen sedan blåstes igång pekade domarparet på straffpunkten och det är detta beslut som Kungälv protesterar mot då det enligt dem saknar regelstöd.

Efter viss diskussion valde domarna att fullfölja beslutet vilket resulterade i Guif-mål och kvittering. Efter detta ändrade matchen, enligt Kungälv, karaktär och Guif vann tillslut med 20-23 efter att KHK fått chansa i slutskedet av matchen i sitt försök att komma ikapp.

Kungälv menar att de har rätt till omspel då domarnas beslut saknar stöd i regelboken och att situationen kunde bedömts med ett frikast på Kungälvs planhalva istället för straffkast.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here