Kristianstad kvar i stabil serieledning

Petra Kudlackova. Foto (arkiv): Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Än en gång slog Kristianstad HK vakt om ledarrollen i Damallsvenskan. De orangea gick på knock i hemmaborgen och Kärra HF:s eventuella förhoppningar  grusades när Petra Kudlackova blixtstartade och knep skotten.

Ettan mötte trean, Kärra vann lagens senaste möte i oktober så helt utan ambitioner borde inte gästerna vara från start.

Precisionen i attackerna var en annan femma, Kudlackova tog befälet med kapabla räddningar.

Kristianstad fick också en positiv start i offensiven, rejäla satsningar av Alva Söderbom och Martina Weisenbilderova lönade sig.

Visserligen grinade Weisenbilderova illa och klev av planen efter 2–0, passningsprocenten var heller inte optimal i några tidiga hemma-anfall när Kärra kunde hämta andan.

Den tjeckiska centralfigureren var snart tillbaka på planen och krutet var torrt hos de orangea, till skillnad från Kärra som spred skotten.

Kudlackovas spelsinne och position mellan stolparna förtjänade ett ord med i laget till 8–3 efter 13 minuter.

För Kärra lossnade det först på vänsterkanten genom Olivia Sahlin och från rutinerade Lina Barkstens skottarm.

Ändå var det keepern Kudlackovas halvlek, trumfat med två straffräddningar till 19–12.

Upptakten efter paus liknande de trevande Kärraförsöken från tidigt i matchen. Kudlackova var helt med, såg till att hon fick skotten på sig och höll nollan i sju minuter.

På upploppet fick Katja Ryesberg rött kort direkt när hon träffade Kärrakeepern Åsa Björklund i ansiktet på straff.

KHK behövde dock inte sin skyttedrottning för att förvalta åtminstone tio bollars försprång.

Matchens självklara lirare var ju kvar i spel, Kudlackova knep ännu en straff och hjälpte till att hålla Kärra nere på 21 mål.

Med fyra omgångar behåller Kristianstad förstaplatsen.

En ännu bra dag avslutades ännu bättre för KHK när HK Aranäs knäckte tvåan Eslövs IK. Därmed är serieledningen uppe i två poäng, plus den stora målskillnaden (+130 och +68) mellan Skånelagen som vill direkt upp.

Kristianstad HK–Kärra HF 35–21 (19–12)

Tabellen >>