KLART: Kinga Kozdra till Nacka HK

Kinga Kozdra klar för spel i Nacka. Foto: Nacka HK

Damallsvenska Nacka HK förstärker sin trupp inför nästa säsong. Det genom den 18 år unga talangen Kinga Kozdra som senast representerade Tumba HBK.

Kinga Kozdra är född 2002 men har redan hunnit vara en del av två riksläger med landslaget och därtill spelat ett år på seniornivå i division 1 med Tumba. Imorgon måndag är det träningsstart för laget som då även innefattar den unga högersexan meddelar klubben på sin hemsida.

Nacka HK:s huvudtränare Niklas Axvallen snålar inte med lovorden om sin nya spelare, och lyssnar man på Axvallen finns det fog för Nackasupportrarna att se fram emot att se sin nya spelare på planen.

– Jag är otroligt glad över att Kinga valt att komma till oss, jag har följt henne under flera år och vet vilken kapacitet hon besitter. Med Kinga får vi en snabb och stark H6 med ett otroligt bra spelsinne. Bakåt är hon en mardröm att möta för motståndarna och hon missar aldrig en chans till att kontra. Jag ser fram emot att fortsätta hennes utveckling till att bli en fullblodad seniorspelare, säger huvudtränare Niklas Axvallen på klubbens hemsida.

Kozdra själv är också klar över vad hon tror hon kan bidra med till sitt nya lag.

– Ni kommer få se en spelare som springer mycket och ger allt i alla lägen och som även bidrar med bra stämning och god lagmoral, säger talangen i en intervju på klubbens hemsida.