KLART: Eskilstuna Guif satsar på ny tränarduo

Foto: Eskilstuna Guif

Den damallsvenska klubben Eskilstuna Guif satsar på en ny tränarduo inför nästa säsong sedan Johan Moberger och Peter Luksic självmant valt att stiga åt sidan. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Eskilstuna Guif finns med i toppen av den damallsvenska tabellen och kan med fyra omgångar kvar fortfarande säkra en kvalplats upp till SHE inför nästa säsong. Nu står det dock klart att laget kommer att ledas av en ny tränarduo under säsongen 2018/2019. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Johan Moberger och Peter Luksic har självmant valt att trappa ner på sitt engagemang och öppnar således dörren för ett nytt alternativ. Robert Matt och Mikael Johansson kommer att leda laget under minst två säsonger sedan båda tecknat ett tvåårsavtal med klubben.

Mikael Johansson har en bakgrund som elitspelare i bland annat Eskilstuna Guif och i den norska ligan, medan Robert Matt har gedigen erfarenhet som tränare i bland annat VästeråsIrsta och Hallstahammar.

– Damlaget får en ny intressant tränarduo som brinner för att utveckla spelare samt sig själva som tränare för att se hur långt de kan gå. Vi är tacksamma för det fina arbetet som Moberger & Luksic gjort och är glada att de blir kvar inom föreningen med andra uppdrag som är mindre tidskrävande, säger klubbens senioransvarige, Urban Åkerman, till Eskilstuna Guifs hemsida.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here