Kärra fortsätter dominera i Allsvenskan

Åsa Björklund. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Kärra går som tåget i Damallsvenskan. Idag kom säsongens sjunde vinst, och de gulsvarta fortsätter därmed toppa tabellen.

Örebro är nykomlingar i Allsvenska och ställdes idag mot ligans topplag. De blåklädda ligger sist i tabellen, medan Kärra återfinns högst upp, och därmed var dagens hemmalag stora favoriter inför matchen.

Örebro visade dock direkt att de inte tänkt ge sig utan en kamp. Bortalaget gjorde matchens två första mål och ledde med både 0-2, 1-3 och 2-4, men därefter tog Kärra över. Göteborgslagets ledning var plötsligt uppe i fyra bollar, och det såg ut som att de var på väg att rinna iväg ordentligt. Då kom Örebro tillbaka och hade bara två bollar upp i halvtidsvilan (12-10).

Kärra lär inte ha varit helt nöjda med lagets första halvlek, men efter en paus i omklädningsrummet fick laget till spelet bättre i andra halvlek. Hemmalaget sprang ifrån Örebro och vann tillslut matchen med 24-18. Kärras vinst innebär att de fortsätter toppa Allsvenskan efter åtta omgångar och att Örebro får fortsätta vänta på säsongens första vinst.