Kapten Sarenbrant förlänger med Eslöv – och 17-åring upp i A-laget

Filippa Sarenbrant. Foto: Eslövs IK Facebook

Det blir både rutinerat och nytt i Eslöv den kommande säsongen. Klubben får behålla sin kapten Filippa Sarenbrant och så flyttas 17-åriga Magdalena Lückander upp till A-laget, skriver klubben på sin hemsida.

23-åriga Filippa Sarenbrant kom till Eslöv från Lugi, dit hon kom från Skånela, för tre år sen och har varit en av lagets viktigaste spelare – till och med den absolut viktigaste då hon nyligen utsågs till årets spelare i föreningen. Motiveringen löd:

”Lagkaptenen har fortsatt visat både på och utanför planen att hon är en ledare som får alla i gruppen att jobba för samma sak. Det är inte bara många års värdefull rutin i elitsammanhang och tidigare ungdomslandslagsspel som gör nytta inom handbollen. Med sitt stora hjärta, sin tydlighet och klokhet har hon den unika egenskapen att göra lagkamraterna till bättre spelare. Filippa Sarenbrant är navet i Eslövs IK:s A-lag och på handbollsplanen är hon tveklöst en av seriens främsta aktörer.”

Så det är positiva nyheter för Eslöv att vänsternian blir kvar i klubben även den kommande säsongen. Och ytterligare förstärkningar på mittsex väntar nästa säsong då 17-åriga Magdalena Lückander kommer att ta steget upp i A-laget.