HK Drott klarade kvalet

Cecilia Patriksson. Foto (arkiv): Krister Andersson/Bildbyrån.

HK Drott fortsätter med allsvensk status ytterligare en säsong. Kvaldramatiken skingrades när Halmstadlaget hanterade Kungsängens SK och rann ifrån i hemmareturen.

– En mycket bättre match än senast, framförallt försvarsmässigt, jublade Cecilia Patriksson efteråt.

Eller om det var lättnad som talade från en av nyckelspelarna i Drott.

– Framförallt är det skönt att säsongen är slut, sen är det mycket glädje över att vi spelar kvar i Allsvenskan, fortsatte hon.

Eventuella nervknippen, tankespöken som vad Kungsängen mer kunde hitta på efter förlängningen senast skickade Drott snabbt undan från verkligheten.

Full fart framåt rådde, Louise Lilja inledde med ett av sina många straffmål och hela hemmalaget tog vid på vägen till 14–8 i paus.

– Linnea Holmberg i mål ligger också bakom vår fantastiska start, berömde Patriksson.

Som Drottlirare sedan flera år är hon bekant med mycket i kvalväg. Ett lyckat försök att ta sig upp (2017) och två pressade tillfällen för att säkra kontraktet i den näst högsta serien.

– Vi är ju vana vid den här situationen, som bäst när det gäller. Men idag var ju pressen på dem.

Hur tar ni nästa steg?

– Jag tycker egentligen att tagit stora kliv redan i år. Samtidigt har serien varit mycket tajtare, hade vi får två-tre resultat till med oss had vi sluppit det här. Men framförallt ska vi fortsätta jobba med våra unga talanger, sade femmålsskytten när saken var klar.

Drott kom nämligen undan schackningar och funderingar när kontraktet nästan var klart.

Avståndet bestod med målflödet. Stöttepelarna Patriksson och Johanna Birkkjaer Andersson och tryckte in bollarna, Lilja nätade totalt åtta gånger.

Stephanie Forss, Elin Karlsson och Celinn Sjölander sköt bäst i bortalaget, vars fem mål. Kungsängen fick landa i att det fortsatt skiljer en division mellan lagen.

Drott fortsätter i Allsvenskan. Cecilia Patriksson har lite pusslande kvar för att klara ut sin roll i laget.

– Jag har min examen och blir klar som lärare snart. Men jag är nöjd med hur föreningen jobbar på och går framåt, sade hon.

Kval till Allsvenskan Damer
Match 2:3
HK Drott–Kungsängens SK 27–20 (14–8)
Drott till Allsvenskan, 2–0 i matcher.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here