Helltons svacka fortsätter – tajt vinst för bortastarka Aranäs

Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån

Samtidigt som Hellton fortsätter att visa svag form så fortsätter Aranäs att vara starka på bortaplan. Igår tog Kungsbacka-laget sin femte bortaseger när de vann i Karlstad med 18-17 (10-6). 

Segern för Aranäs innebär att laget hoppar upp på femteplats med 14 poäng, lika många som Hellton, i den otroligt jämna damallsvenskan. Efter 12 omgångar skiljer det endast fem poäng mellan serieledarna Söder (15) och nästjumbon Drott (10) på nedflyttningsplats. Endast Torslanda på sistaplatsen har halkat efter, aningen, med sina sex poäng.

Hade Hellton vunnit igår hade de alltså tagit sig upp i serieledning. Men Karlstad-laget har seriens sämsta form på de senaste fem matcherna med endast ett inspelat poäng, och det blev alltså inga nya igår.

Matchen började jämnt den första kvarten i Karlstad. Sen drog gästerna på ett ryck med Tilda Palm bakom ratten. Högernian satte fyra mål de kommande sex minuterna upp till ledning 8-6, som sen blev till 10-6 innan halvtid.

Det skulle snart även bli 12-6 till Aranäs efter pausen och det verkade kört för hemmalaget. Men Hellton hittade ett extraliv i Sundsta Sporthall och kämpade sig tillbaka in i matchen.

De sista tio minuterna släppte hemmalaget bara in två mål samtidigt som Ida Holm fortsatte att vara hyperfarlig framåt. Nian gjorde åtta mål totalt och hjälpte Hellton att hämta in till underläge 17-18 på straff med minuten. Nära, men inte nära nog.

Aranäs höll undan och tog sin femte bortaseger på sju försök. I nästa match väntar sjundeplacerade Skånela i Kungsbacka. För Hellton är det chans att bryta den negativa trenden och till och med ta tillbaka serieledningen då laget möter ettan Söder på bortaplan.

Matchprotokoll >> 

Tabell >>