Guif skrällde till det mot Helsingborg

Mia Lagumdzija. Foto: Patrik Lennartsson/Eskilstuna Guif.

Guif har börjat hitta formen, speciellt hemma i Stiga Arena. Igår skrällde Eskilstunalaget genom att besegra OV Helsingborg med 26-23 (14-9).

Inför gårdagens möte låg Guif på sistaplats i damernas allsvenska, ett poäng bakom Nacka och Tyresö. Men de röda har börjat hitta formen igen efter en tuff start, framförallt på hemmaplan där de nu har tre raka poängmatcher (två vinster och en oavgjord).

Och om säsongen har haft en tuff start så var det tvärtom på matchen mot femman Helsingborg igår. Guif inledde i högt tempo och tog snabbt ledningen med 4-0, där Joline Jakobsson på niometer ledde leden framåt.

Helsingborg hämtade in till uddamålsunderläge i mitten av första när Wiktoria Gustafsson reducerade tlll underläge 6-7, men hemmalaget drog ifrån igen, till 14-9 i halvtidsvilan.

Gästerna börjar testa 7 mot 6-spel i andra halvek, vilket fungerar till en början. OV lyckas hämta in några bollar till 18-20. Men längre kom inte gästerna. Hemmalagets kapten Jessica Dickfors visade vägen i slutet och Guif kunde vinna med 26-23.

Därmed tog sig Guif upp på kvalstrecket, då Drott besegrade Tyresö hemma i gårdagens andra match med 28-25 (15-13).

Matchprotokoll Guif – OV Helsingborg >>
Matchprotokoll Drott – Tyresö >>
Tabellen >>