Guif har truppen klar

Guifs tränare Nicklas Älgekrans. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Förra säsongen blev ett bakslag i bottenskiktet av Allsvenskan. Eskilstuna Guif har tagit konsekvenserna och är tidigt ute med att svetsa samman sin uppställning inför kommande säsong.

Eskilstunakuriren konstaterar att de sist skrivna kontrakten ger ett spelarmaterial på 21 namn att jobba med för tränaren Nicklas Älgekrans.

Bland tre målvakter och 18 utespelare blev några klara i början på juliveckan. Gökstens BK brukar bidra med löften och skickar nu vidare Maja Brokvist (9m), Hanna Edh (9m), Eveline Klingberg (mv), Nathalie Lindh (9m) och Tindra Älgekrans (v6).

– Det ser väldigt bra och lovande ut, säger Jessica Dickfors till tidningen.

Dickfors fanns själv på planen under elva säsonger i den röda tröjan. Efter att ha ställt skorna på hyllan råder hon istället över damlaget på styrelsenivå i Guif.

Andra som lämnat Eskilstuna, iallafall handbollsmässigt, är Liza Brunelius, Cajsa Forsberg, Frida Haraldsson och Anna Larsson. Lovisa Delac, Jessica Rydberg och Sofia Tenglin räknas in bland de sex rena nyförvärven som ger en tydlig trend i truppen.

– Min målbild är att få så många som möjligt att stanna kvar här istället för att flyttat härifån. Även att få hem duktiga spelare efter att de testat sina vingar på annat håll. Det som jag tycker känns allra roligast inför den här säsongen är att det är flera som valt att komma hit igen, säger Dickfors till Eskilstunakuriren.

Länk: Positiva vindar runt Guifdamerna