GT Söder tillbaka i topp – bortavann mot Skånela

GT Sšöders Lina Stolperud och Yasmin Domonji. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

I några dagar fick Guif känna på ligaledningen i Damallsvenskan, men igår tog GT Söder tillbaka den. En väldigt effektiv inledning blev avgörande när Söder bortaslog Skånela med 25-22 (16-8).

Andraplacerade GT Söder åkte för att möta sjuan Skånela under måndagskvällen. Söder som precis blivit av med serieledningen efter två poängtapp i dubbelmötet med Aranäs var ute efter två nya pinnar. Likaså Skånela som hade chansen att ta sig upp på positiv kvalplats med en seger i den otroligt jämna Allsvenskan.

Men det var GT som startade matchen klart bäst. Efter fem minuter ledde gästerna med 5-0. Efter tio minuter med 10-2. Då var det en rejäl uppförsbacke för Skånela som höll avståndet in till halvtid med underläge 8-16.

I den andra halvleken stod hemmalaget för en stark återhämtning och kom så nära som uddamålsunderläge med 20-21. Det var dock så nära Skånela kom. Söder höll ut och vann matchen med 25-22.

Skånelas tränare Fredrik Söderberg var inte direkt nöjd med sitt lags inledning efter matchen när han pratade med Märsta.nu.

– Tyvärr är det som sker innan som avgör, vi får inte mycket alls som fungerar, dåligt bakåt, dåligt framåt, inget kontringsspel, allt går emot oss. Då går det snabbt, det ser vi vi andra då det är tvärtom, säger han till Märsta.nu.

Tabell >>