GT Söder slog serieledaren – Julia Grahn: ”Absolut med för att stanna”

Julia Grahn när det begav sig i Boden. Foto (arkiv): Lennart Månsson/Bildbyrån.

Det första försöket lyckades inte. GT Söder fick ytterligare en chans i slutminuten att avgöra mot Hellton och deras högljudda hemmapublik. Julia Grahn gjorde 21–20 tre sekunder från slutet när GT Söder markerade status mot serieledaren.

– Jag går upp, skjuter och den går in. Så klart att det är skönt, säger hon till Handbollskanalen.

Slutminuten startade i likaläge, även Hellton hade möjlighet att komma emellan med ett ledningsmål. Men det började med borta-timeout för ordnad planering.

– Det är 50 sekunder kvar och vi bestämmer en grej som vi ska göra, men lyckas inte sätta det läget. Hellton får sin chans, men bränner eller tappar bort bollen med 15 sekunder kvar. Jag byter anfall/försvar med Emma (Petersson), får bollen med lite tid kvar. Jag går upp, skjuter och den går in, säger matchvinnaren med ett halvt dygns distans. 

Vinnarlaget hade känsla för blågul feeling, triumferade med uddamålet. Som matchen såg ut kunde GT Söder till och med säkrat segern tidigare.

– Vi har tre måls marginal, borde kunna förvalta det. Men vi blir stressade när de går upp med någon slags punkt och lyckas inte fortsätta göra det vi gör, säger sjumålsskytten Grahn.

I Hellton vände Lotta Kulju tillbaka från Finlands VM-kval med revanschlust och åtta mål. Karlstadlaget stannar kvar i toppen, med bättre målskillnad än Eskilstuna Guif. GT Söder ledde serien för några omgångar sedan, är tillbaka och bråkar i täten när Allsvenskan börjar sätta sig.

– Vi är absolut med för att stanna. Vi har ett ganska nytt lagbygge, spelare som kommer från olika klubbar och det tar tid men vi har också många olika spelartyper som kan lyckas.

Din egen roll i laget, förutom att avgöra matcher mot Hellton?

– Jag är väl spelfördelare och halvdistansspelare, säger Grahn.

– Vinna i Karlstad har jag gjort förut, med Boden. Det är fantastiskt kul med sådana matcher, bra inramning och mycket publik och vi slår laget som leder serien, fortsätter hon.

Allsvenskan 5 december
IF Hellton–GT Söder 20–21 (10–13)