GT Söder fostrar lovande målvakt

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Tuva Harc Sahlgren har tagit sig fram med stark formkurva hos GT Söder. Till hösten finns hon ännu närmare A-laget med ett färskt utvecklingskontrakt.

– Jag är jätteglad att Tuva stannar kvar i GT Söder, säger målvaktstränaren Roberth Reiskog till klubbens hemsida om adepten.

Harc Sahlgren finns för närvarande i klubbens F16-lag. En sporrande nivåhöjning väntar när hon tar vidare steg i Söders regi.

GT Söders hemsida konstaterar att 17-åringen rönt intresse från olika håll, Harc Sahlgren håller sig dock till klubben ett tag till.

– Att kunna plocka upp spelare från egna led och erbjuda fortsatt utveckling på elitnivå är en fantastisk möjlighet. Tuva är en otroligt träningsvillig tjej som verkligen gått in för sin handboll och att tillsammans med henne vara med och navigera mot ambitionerna känns oerhört inspirerande, säger tränaren Patrik Johansson.

Tuva Harc Sahlgren:
– Mitt mål är att få speltid i Allsvenskan nästa säsong och även framöver. Därefter satsar jag på att spela i SHE efter gymnasietiden och jag hoppas även få möjlighet att spela utomlands längre fram, säger hon till klubbens hemsida.

Länk: Allsvenskan: Tuva Harc Sahlgren i seniortruppen